Dušený králík se zeleninovou omáčkou
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 2kusyKedlubna
- 2lžíceOlej olivový
- 1hrstPetržel - nať
- 3kusyMrkev kořen
- 6stroužkůČesnek
- 3kusyBrambory
- 2kilogramyKrálík
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700mililitrůVoda pitná
- 1kilogramRýže dušená
- 0,5kusCeler řapíkatý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
23 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, osolíme a naporcujeme na 8 kusů.
- 2Vedle očistíme a nakrájíme brambory, cibuli, mrkev a kedlubnu na kostičky. Česnek nakrájíme na plátky.
- 3Ve větším kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli spolu s česnekem, přidáme brambory, nasekaný řapíkatý celer a petrželovou nať, mrkev a kedlubnu a osmahneme. Vložíme kusy masa, opečeme je z obou stran a podlijeme vodou, aby byly ponořené, opepříme a osolíme, přiklopíme a hodinu dusíme.
- 4Hotové měkké maso vyjmeme a zeleninu spolu s vypečenou šťávou rozmixujeme. Jednotlivé porce masa podáváme se zeleninovou omáčkou a dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.