Dušený králík se zeleninovou omáčkou

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
23 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka očistíme, osolíme a naporcujeme na 8 kusů.
  • 2
    Vedle očistíme a nakrájíme brambory, cibuli, mrkev a kedlubnu na kostičky. Česnek nakrájíme na plátky.
  • 3
    Ve větším kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli spolu s česnekem, přidáme brambory, nasekaný řapíkatý celer a petrželovou nať, mrkev a kedlubnu a osmahneme. Vložíme kusy masa, opečeme je z obou stran a podlijeme vodou, aby byly ponořené, opepříme a osolíme, přiklopíme a hodinu dusíme.
  • 4
    Hotové měkké maso vyjmeme a zeleninu spolu s vypečenou šťávou rozmixujeme. Jednotlivé porce masa podáváme se zeleninovou omáčkou a dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.