Dýně s bramborovou kaší

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni omyjeme, oloupeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kostky. Oloupané brambory nakrájíme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a spolu s bramborami uvaříme v osolené vodě doměkka.
  • 2
    Olej rozehřejeme, vložíme dýni, přidáme oloupaný česnek mírně rozmáčknutý v dlani, papriku, chilli papričku a rozmarýn (několik lístků necháme stranou pro ozdobu). Opékáme zprudka za občasného promíchání 15 minut. Jakmile česnek začne tmavnout, vyjmeme jej. Pokrm by mohl zhořknout.
  • 3
    Uvařené brambory s jablky scedíme a rozmačkáme. Mléko ohřejeme, vmícháme tuk, 1 špetku soli a muškátového oříšku, postupně vléváme k bramborám a jablkům a vyšleháme kaši do pěny. Kaší naplníme cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a ozdobíme po obvodu servírovací mísy. Do středu vložíme opečenou dýni, ozdobíme proužky papriky a lístky rozmarýnu.
  • 4
    Pokrm podáváme jako přílohu, anebo jako lehkou večeři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.