Dýně s bramborovou kaší
45 min.
Ingredience
- 400gramůDýně
- 600gramůBrambory
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMargarín
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,25hrstRozmarýn čerstvý
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1kusJablka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusChilli paprička
- 0,5kusPaprika zelená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Dýni omyjeme, oloupeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kostky. Oloupané brambory nakrájíme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a spolu s bramborami uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Olej rozehřejeme, vložíme dýni, přidáme oloupaný česnek mírně rozmáčknutý v dlani, papriku, chilli papričku a rozmarýn (několik lístků necháme stranou pro ozdobu). Opékáme zprudka za občasného promíchání 15 minut. Jakmile česnek začne tmavnout, vyjmeme jej. Pokrm by mohl zhořknout.
- 3Uvařené brambory s jablky scedíme a rozmačkáme. Mléko ohřejeme, vmícháme tuk, 1 špetku soli a muškátového oříšku, postupně vléváme k bramborám a jablkům a vyšleháme kaši do pěny. Kaší naplníme cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a ozdobíme po obvodu servírovací mísy. Do středu vložíme opečenou dýni, ozdobíme proužky papriky a lístky rozmarýnu.
- 4Pokrm podáváme jako přílohu, anebo jako lehkou večeři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.