Dýňová polévka s tvarohovými nočky
60 min.
Ingredience
- 700gramůDýně
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej česnekový
- 100mililitrůVíno portské
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaŠafrán
- 130mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusPažitka
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme.
- 2V hrnci rozpálíme česnekový olej a cibuli s česnekem a dýní na něm 5 minut dusíme. Poté zalijeme vínem, zeleninovým vývarem a 30 minut vaříme.
- 3Do menší misky dáme tvaroh, žloutek, škrob, sůl, pepř a důkladně promícháme.
- 4V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, za pomoci kávové lžičky tvarujeme z tvarohové hmoty nočky a ve vroucí vodě je 10 minut povaříme. Poté je scedíme a odložíme stranou.
- 5Uvařenou tykvovou plévku za pomoci mixéru rozmixujeme na hladkou kaši, přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, špetku šafránu a promícháme.
- 6Polévku servírujeme do připravených talířů a do každé polévky vhodíme několik tvarohových nočků. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.