Dýňová polévka s tvarohovými nočky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme česnekový olej a cibuli s česnekem a dýní na něm 5 minut dusíme. Poté zalijeme vínem, zeleninovým vývarem a 30 minut vaříme.
  • 3
    Do menší misky dáme tvaroh, žloutek, škrob, sůl, pepř a důkladně promícháme.
  • 4
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, za pomoci kávové lžičky tvarujeme z tvarohové hmoty nočky a ve vroucí vodě je 10 minut povaříme. Poté je scedíme a odložíme stranou.
  • 5
    Uvařenou tykvovou plévku za pomoci mixéru rozmixujeme na hladkou kaši, přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, špetku šafránu a promícháme.
  • 6
    Polévku servírujeme do připravených talířů a do každé polévky vhodíme několik tvarohových nočků. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.