Farfalle s masovými kuličkami a sýrovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2lžičkySůl
- 1kusVejce slepičí
- 350gramůVepřové maso mleté
- 300gramůSýr Ricotta
- 4lžícePetržel - nať
- 1krajícChléb toastový
- 1stroužekČesnek
- 400gramůTěstoviny Farfalle
- 4litryVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej rostlinný
- 400gramůRajčata
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceLimetková šťáva
- 3lžíceBazalka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
43 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
- 2Toastový chléb rozdrobíme a promícháme s mletým masem, vejcem, 100 g ricotty, nasekanou petrželkou, nadrceným česnekem, pepřem a solí. Ze směsi vytvarujeme 30 malých kuliček. Obalíme je v mouce a na rozehřátém oleji opékáme asi 8 minut.
- 3Dužinu z omytých rajčat nakrájíme na kostičky a smícháme s octem, pepřem, solí a nasekanou bazalkou.
- 4Vývar uvedeme do varu a přimícháme do něj zbylou ricottu a limetkovou šťávu. Masové kuličky a vařené těstoviny vložíme do omáčky a vše krátce ohřejeme. Nakonec vmícháme rajčata.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.