Farmářský salát
45 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny Fusilli
- 150gramůBrambory
- 200gramůRajčata Cherry
- 2kusyCibulka jarní
- 90gramůSýr Parmezán
- 7kusůOlivy černé
- 1lžíceKapary
- 2,5litryVoda pitná
- 150gramůFazolové lusky zelené
- Zálivka
- 90mililitrůOlej olivový extra panenský
- 15mililitrůBalsamico ocet
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, poté je slijeme a necháme důkladně okapat.
- 210 minut necháme v osolené vodě povařit fazolové lusky a nakrájené brambory. Slijeme a necháme vychladnout.
- 3Připravíme si zálivku. Smícháme olej s octem, nakrájenou petržel, sůl a pepř.
- 4K zálivce přidáme rozkrájená rajčata, jarní cibulky, parmezán, olivy a kapary. Směs smícháme s těstovinami, bramborami a fazolovými lusky. Mísu zakryjeme fólií a necháme 30 minut odstát. Před servírováním ochutnáme a popřípadě dokořeníme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.