Fazolkové snopečky s paprikou
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 3gramyOregano čerstvé
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3kusyPaprika červená
- 50gramůSlunečnice - semena
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 1litrVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 50gramůPažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Fazolky opláchneme studenou vodou, odřežeme oba konce a svážeme provázkem do malých snopečků. Vložíme do vroucí vody spolu s oloupanou cibulí, česnekem a snítkou oregana. Vaříme jen tak dlouho, aby fazolky zůstaly křupavé, asi 10 minut. Poté vyjmeme a proplachujeme v ledové vodě. Necháme usušit na papírové utěrce. Z vývaru ponecháme 4 polévkové lžíce na dresink.
- 2Papriky upečeme v mírně vyhřáté troubě 10 minut z každé strany (použijeme pečící papír, aby se šťáva nepřipekla), po upečení je necháme 10 minut v mikrotenovém sáčku a ještě teplou slupku snadno stáhneme. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme podélně na tenké proužky. Proužky papriky "svážeme" snopečky fazolek, rozdělíme na talíře a posypeme červenou cibulí nakrájenou na tenká kolečka.
- 3Na závěr připravíme dresink: vymícháme dohladka 4 lžíce vývaru z fazolek, ocet, sůl a po troškách přilévaný olej. Zalijeme fazolkové snopky, posypeme slunečnicovými semínky, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu odležet. Před servírováním ozdobíme nasekanou pažitkou. Podávame studené, ne však chlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.