Fazolový salát s rajčaty
120 min.
Ingredience
- Na zálivku
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceHořčice
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 250gramůFazole bílé
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 4kusyCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 1hrstPetržel - nať
- 400gramůRajčata
- 150gramůMozzarella
- 0,25hrstBazalka
- 0,5šálekCitronová šťáva
- 0,25hrstSaturejka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
14 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Česnek s cibulí oloupeme. Cibulky očistíme, pokrájíme na tenké šikmé plátky, osolíme a zakapeme citronovou šťávou.
- 2Přebrané fazole propláchneme ve studené vodě, vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. Na začátku vaření přidáme bobkový list, jednu cibuli, dva str, mezitím fazolky očistíme, nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky, vložíme do kastrolu do studené vody a uvaříme.
- 3Příprava zálivky: ocet rozmícháme s hořčicí, opepříme, osolíme, po kapkách vmícháme olej a přidáme trochu horkého vývaru z fazolí. Uvařené fazole scedíme, ihned vložíme do zálivky a necháme vychladnout. Fazolky opět scedíme, vmícháme cibulky i s nálevem a necháme vychladnout.
- 4Omytá rajčata nakrájíme na tenké plátky, vyskládáme jimi salátovou mísu, vedle upravíme fazole a fazolky. Na závěr plátky rajčat poklademe plátky Mozzarelly a ozdobíme bylinkami. Zálivku nalijeme na salát s rajčaty až při jeho servírování.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.