Fazolový salát s rajčaty

120 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
14 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek s cibulí oloupeme. Cibulky očistíme, pokrájíme na tenké šikmé plátky, osolíme a zakapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Přebrané fazole propláchneme ve studené vodě, vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. Na začátku vaření přidáme bobkový list, jednu cibuli, dva str, mezitím fazolky očistíme, nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky, vložíme do kastrolu do studené vody a uvaříme.
  • 3
    Příprava zálivky: ocet rozmícháme s hořčicí, opepříme, osolíme, po kapkách vmícháme olej a přidáme trochu horkého vývaru z fazolí. Uvařené fazole scedíme, ihned vložíme do zálivky a necháme vychladnout. Fazolky opět scedíme, vmícháme cibulky i s nálevem a necháme vychladnout.
  • 4
    Omytá rajčata nakrájíme na tenké plátky, vyskládáme jimi salátovou mísu, vedle upravíme fazole a fazolky. Na závěr plátky rajčat poklademe plátky Mozzarelly a ozdobíme bylinkami. Zálivku nalijeme na salát s rajčaty až při jeho servírování.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.