Fenyklový salát s pomerančem a roketou

18 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z pomeranče oloupeme několik tenkých proužků kůry, které povaříme pár minut ve vroucí vodě, vyjmeme a necháme okapat. Pomeranče oloupeme, zbavíme pecek a bílé slupky a nakrájíme na kolečka. Fenykl podélně rozpůlíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky.
  • 2
    V misce vyšleháme olej a ocet, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a důkladně promícháme. Dresinkem fenyklový salát zalijeme a necháme několik minut odstát. Smícháme s natrhanými listy rokety, posypeme černými olivami a proužky vařené pomerančové kůry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.