Fettuccine se zelenými olivami a lilkem
40 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 125mililitrůCitronová šťáva
- 175gramůOlivy nakládané
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme ve vodě se špetkou soli al dente a scedíme.
- 2Mezitím nakrájíme lilek na kostičky a olivy na plátky. Rozpálíme olej a prolisovaný česnek velmi krátce orestujeme. Přidáme lilek a při střední teplotě za stálého míchání asi 6min podusíme doměkka. Poté přidáme olivy, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
- 3Vše opatrně promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou, strouhaným parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.