Fideos a la catalana

45 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1896 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
92 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší pánvi rozpálíme olej a na prudkém ohni osmažíme bůček nakrájený na 1 cm silné plátky, dozlatova. Přidáme nasekanou cibuli a 5 minut smažíme, dokud nezměkne. Přimícháme protlak, papriku a ještě 1 minutu smažíme. Přidáme klobásky nakrájené na kolečka, vývar a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a přidáme spaghettini, vaříme zakryté asi 15 minut, dokud nebudou těstoviny měkké.
  • 2
    V hmoždíři nebo robotu zpracujeme ořechy, česnek, petržel, skořici a opečený chléb bez kůrky na pastu. Přimícháme šafrán. Pokud bude pasta příliš hustá, můžeme naředit vývarem. Pastu vmícháme do pánve a zvolna vaříme 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.