Fideos a la catalana
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 80mililitrůOlej olivový
- 250gramůVepřový bok
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůKlobása vepřová
- 100gramůKlobása Chorizo
- 500gramůTěstoviny Spaghettini
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 1kusChléb toastový
- 50gramůOříšky piniové
- 1500mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1896 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
92 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve větší pánvi rozpálíme olej a na prudkém ohni osmažíme bůček nakrájený na 1 cm silné plátky, dozlatova. Přidáme nasekanou cibuli a 5 minut smažíme, dokud nezměkne. Přimícháme protlak, papriku a ještě 1 minutu smažíme. Přidáme klobásky nakrájené na kolečka, vývar a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a přidáme spaghettini, vaříme zakryté asi 15 minut, dokud nebudou těstoviny měkké.
- 2V hmoždíři nebo robotu zpracujeme ořechy, česnek, petržel, skořici a opečený chléb bez kůrky na pastu. Přimícháme šafrán. Pokud bude pasta příliš hustá, můžeme naředit vývarem. Pastu vmícháme do pánve a zvolna vaříme 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Osolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.