Filé po bostonsku
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 0,75šálekStrouhanka
- 4kusyFilé z aljašské tresky
- 1lžičkaHořčice
- 0,33šálekMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
385 mg
Cukr
547 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce filé osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem. Filé grilujeme na roštu asi 6 minut.
- 2Do zbylého másla vmícháme strouhanku, hořčici, worcester, tabasco, citronovou šťávu a nasekanou petrželku.
- 3Směsí potřeme povrch filé, zlehka přimáčkneme a pečeme asi 8 minut při vyšší teplotě.
- 4Pokrm podáváme horký. Vhodnou přílohou je bramborový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.