Filé s rajčaty na kari
50 min.
Ingredience
- 750gramůFilé z aljašské tresky
- 3kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžičkySolamyl
- 2lžičkyKari koření
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce filé osolíme a opepříme. Zapékací mísu vymažeme máslem a urovnáme do ní porce filé. Poklademe omytými, na kousky nakrájenými rajčaty a posypeme nasekanou pažitkou. Smetanu rozmícháme se škrobovou moučkou, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a kari kořením. Směsí zalijeme filé s rajčaty. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-30 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.