Garnátové gumbo

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
30 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku, 1 stonek nakrájeného řapíkatého celeru, 3 utřené stroužky česneku, nasekanou petrželovou nať a cca 8 minut opékáme do změknutí.
  • 2
    Přidáme mouku a ještě cca 1 minutu mícháme.
  • 3
    Přidáme mletou papriku, mletý kmín, oregano a mícháme cca 1 minutu. Přidáme na kostičky nakrájená, oloupaná a semen zbavená rajčata, na kostičky nakrájenou čabajku a vývar. Vaříme cca 30 minut, mícháme, až polévka mírně zhoustne.
  • 4
    Přidáme na kolečka nakrájené tobolky ibišku jedlého a cca 6 minut ho vaříme. Přidáme vařené, očištěné a oloupané garnáty a prohřejeme je. Přidáme kajenský pepř, sůl, pepř.
  • 5
    Podáváme s kopečkem vařené rýže, zdobíme velkými uvařenými garnáty a mladou cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.