Garnátové gumbo
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 1kusCeler řapíkatý
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,25lžičkaKmín mletý
- 0,25lžičkaOregano sušené
- 750gramůRajčata
- 175gramůKlobása - Čabajka
- 1,25litryVývar rybí
- 250gramůOkra - Ibišek jedlý
- 250gramůGarnát obecný
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 160gramůRýže loupaná
- 4kusyCibulka jarní
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 18gramůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
30 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku, 1 stonek nakrájeného řapíkatého celeru, 3 utřené stroužky česneku, nasekanou petrželovou nať a cca 8 minut opékáme do změknutí.
- 2Přidáme mouku a ještě cca 1 minutu mícháme.
- 3Přidáme mletou papriku, mletý kmín, oregano a mícháme cca 1 minutu. Přidáme na kostičky nakrájená, oloupaná a semen zbavená rajčata, na kostičky nakrájenou čabajku a vývar. Vaříme cca 30 minut, mícháme, až polévka mírně zhoustne.
- 4Přidáme na kolečka nakrájené tobolky ibišku jedlého a cca 6 minut ho vaříme. Přidáme vařené, očištěné a oloupané garnáty a prohřejeme je. Přidáme kajenský pepř, sůl, pepř.
- 5Podáváme s kopečkem vařené rýže, zdobíme velkými uvařenými garnáty a mladou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.