Gazpacho 1
20 min.
Ingredience
- 6kusůRajčata
- 200gramůOkurka salátová
- 80gramůPaprika červená
- 1kusCibule
- 80gramůPaprika žlutá
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkyPažitka
- 8špetekPetržel - nať
- 10mililitrůBalsamico ocet
- 1lžičkaTabasco
- 1lžičkaSůl
- 0,75litrVoda pitná
- 10mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme zeleninu a bylinky, po okapání očistíme nebo oloupeme, nakrájíme na malé kousky.
- 2Dvě třetiny přísad důkladně rozmixujeme v mixéru. Postupně přiléváme ledovou vodu až do chvíle, kdy dosáhneme požadované konzistence. Důkladně ochutíme balsamikovým octem, olejem z oliv lisovaných zastudena, solí a tabascem.
- 3Polévku dáme do lednice a chladíme 1 - 2 hodiny.
- 4Na talíři ozdobíme zbývající nerozmixovanou zeleninou a bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.