Gnocchi s hlívou ústřičnou a mozzarelou

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme velké brambory (6 ks) a vaříme je ve slané vodě asi 20 minut. Po oloupání je protlačíme přes lis na brambory a smísíme se škrobem, vejci a krupicí. Těsto osolíme a dobře vymícháme.
  • 2
    Dva litry vody dáme do velkého hrnce a přivedeme k varu. Z těsta tvarujeme čajovou lžičkou malé noky, které vložíme do vody, která již nevaří a ponecháme je tam, dokud nevyplavou na povrch.
  • 3
    Česnek a cibuli nakrájíme na malé kostky. Očistíme a omyjeme hlívu ústřičnou a rozdělíme ji na rovnoměrné kousky. Omytá koktejlová rajčata rozpůlíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm česnek s cibulí. Přidáváme rajčata a houby a znovu krátce dusíme. Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plynová trouba stupeň 3, horkovzdušná trouba 160 °C).
  • 4
    Zalijeme zeleninu kondenzovaným mlékem a dochutíme kořením a pokrájenými bylinkami.
  • 5
    Gnocchi spolu se zeleninou dáme do pečicí formy. Navrch položíme mozzarelu pokrájenou na plátky a na středním roštu zapečeme, dokud se sýr neroztaví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.