Gnocchi s hlívou ústřičnou a mozzarelou
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 40gramůBramborový škrob
- 40gramůPšeničná krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 10mililitrůOlej olivový
- 100gramůHlíva ústřičná
- 15kusůRajčata Cherry
- 60gramůMozzarella
- 4litryVoda pitná
- 60mililitrůSalko
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaŠalvěj sušená
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme velké brambory (6 ks) a vaříme je ve slané vodě asi 20 minut. Po oloupání je protlačíme přes lis na brambory a smísíme se škrobem, vejci a krupicí. Těsto osolíme a dobře vymícháme.
- 2Dva litry vody dáme do velkého hrnce a přivedeme k varu. Z těsta tvarujeme čajovou lžičkou malé noky, které vložíme do vody, která již nevaří a ponecháme je tam, dokud nevyplavou na povrch.
- 3Česnek a cibuli nakrájíme na malé kostky. Očistíme a omyjeme hlívu ústřičnou a rozdělíme ji na rovnoměrné kousky. Omytá koktejlová rajčata rozpůlíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm česnek s cibulí. Přidáváme rajčata a houby a znovu krátce dusíme. Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plynová trouba stupeň 3, horkovzdušná trouba 160 °C).
- 4Zalijeme zeleninu kondenzovaným mlékem a dochutíme kořením a pokrájenými bylinkami.
- 5Gnocchi spolu se zeleninou dáme do pečicí formy. Navrch položíme mozzarelu pokrájenou na plátky a na středním roštu zapečeme, dokud se sýr neroztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.