Gratinovaná zelenina a brambory

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pokrájené brambory uvaříme v hrnci s vroucí vodou, až změknou. Necháme okapat a dáme stranou.
  • 2
    Rozpálíme ve woku olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, mouku a rajčatový protlak a povaříme asi minutu. Vmícháme postupně vývar a přivedeme k varu. Podusíme 10 minut.
  • 3
    Do zapékací mísy dáme vrstvu plátků z brambor. Naneseme na ně směs tofu, na tofu naklademe vrstvu z plátků rajčat, lilků a zbylých plátků brambor. Směs z tofu musí být zakrytá.
  • 4
    Smícháme v misce jogurt a rozšlehaná vejce, osolíme a opepříme. Jogurtovou omáčku naneseme na plátky brambor.
  • 5
    Pečeme v předehřáté troubě 40 minut, při teplotě 190 stupňů. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.