Gratinovaná zelenina a brambory
95 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůSýr sójový - Tofu
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3decilitryVývar zeleninový
- 2kusyRajčata
- 1kusLilek
- 4,5decilitryJogurt krémový bílý natur
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1000mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pokrájené brambory uvaříme v hrnci s vroucí vodou, až změknou. Necháme okapat a dáme stranou.
- 2Rozpálíme ve woku olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, mouku a rajčatový protlak a povaříme asi minutu. Vmícháme postupně vývar a přivedeme k varu. Podusíme 10 minut.
- 3Do zapékací mísy dáme vrstvu plátků z brambor. Naneseme na ně směs tofu, na tofu naklademe vrstvu z plátků rajčat, lilků a zbylých plátků brambor. Směs z tofu musí být zakrytá.
- 4Smícháme v misce jogurt a rozšlehaná vejce, osolíme a opepříme. Jogurtovou omáčku naneseme na plátky brambor.
- 5Pečeme v předehřáté troubě 40 minut, při teplotě 190 stupňů. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.