Gratinované brambory se sýrem
45 min.
Ingredience
- 350gramůCuketa
- 700gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 200gramůRajčata
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkyKari koření
- 20gramůPetržel - nať
- 4lžíceStrouhanka
- 150gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
40 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cuketu očistíme a spolu s oloupanými bramborami nakrájíme na tenké plátky a cuketu na silnější plátky. Vložíme do hrnce a spaříme horkou vodou. Necháme ve vodě 1-2 minuty. Potom scedíme a necháme okapat. Rajčata také spaříme horkou vodou, potom opláchneme studenou, oloupeme je a nakrájíme také na tenká a úhledná kolečka.
- 2Pečící formu vymažeme máslem a střídavě mírně přes sebe skládáme plátky brambor, cuket a rajčat.
- 3Smetanu ochudíme solí, pepřem, kari kořením. Přidáme drobně nasekanou petrželku, dobře promícháme a přelijeme přes zeleninu v pečící formě. Posypeme strouhankou a nakonec jemně nastrouhaným sýrem.
- 4Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 stupních Celsia 30 minut. Po vytažení z trouby krájíme na porce. Pokládáme je na jednotlivé teplé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.