Gratinované zeleninové rizoto
50 min.
Ingredience
- 500gramůRýže dušená
- 4kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1kusCuketa
- 100mililitrůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1šálekHrášek
- 2lžíceSýr Niva (Rokfór)
- 1lžícePetržel - nať
- 50mililitrůOlej olivový
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaBazalka
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné papriky a cuketu nakrájíme na nudličky, vložíme na rozpálený olej, přidáme prolisovaný česnek a vše krátce orestujeme. Vmícháme rajčata, chvíli podusíme, osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou, oreganem a nasekanou petrželkou.
- 2Směs promícháme s vařenou rýží, nastrouhanou nivou, smetanou a hráškem. Vložíme do olejem vymazaného pekáčku a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.