Grilované jehněčí kolena se smetanovými bramborami

85 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
53 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
957 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, česnek oloupeme, nasekáme nadrobno. Nastrouháme Parmezán a tvrdý ovčí sýr (Pecorino).
  • 2
    Do zapékací misky, vymaštěné olejem, naskládáme plátky brambor. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme strouhaným muškátovým oříškem a poklademe sekaným česnekem. Na brambory spotřebujeme jen 1 stroužek.
  • 3
    Smícháme 4 lžíce Parmezánu s moukou a smetanou, směs nalijeme na brambory. Posypeme 2 lžícemi Parmezánu a dáme péci na 45 minut do trouby, předehřáté na 180 °C.
  • 4
    Opranou a osušenou mátu a petrželovou nať nasekáme nadrobno. Sýr Pecorino a zbylý Parmezán smícháme s nasekanými bylinkami, dvěma stroužky rozsekaného česneku a praženými piniovými oříšky, osolíme, opepříme, rozmixujeme. Během mixování po kapkách přiléváme olivový olej.
  • 5
    Jehněčí kolena vykostíme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme grilovat z obou stran na 5 - 10 minut, dokud nejsou propečená podle našich představ.
  • 6
    Na nahřáté talíře položíme smetanové brambory, které poklademe jehněčím masem, nakrájeným na plátky. Na maso vložíme lžíci pesta.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.