Grilované jehněčí kolena se smetanovými bramborami
85 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 200gramůSýr Parmezán
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžíceMouka polohrubá
- 210mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceMáta
- 2lžícePetržel - nať
- 50gramůOříšky piniové
- 20mililitrůOlej olivový
- 4kusyJehněčí koleno
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
53 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
957 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, česnek oloupeme, nasekáme nadrobno. Nastrouháme Parmezán a tvrdý ovčí sýr (Pecorino).
- 2Do zapékací misky, vymaštěné olejem, naskládáme plátky brambor. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme strouhaným muškátovým oříškem a poklademe sekaným česnekem. Na brambory spotřebujeme jen 1 stroužek.
- 3Smícháme 4 lžíce Parmezánu s moukou a smetanou, směs nalijeme na brambory. Posypeme 2 lžícemi Parmezánu a dáme péci na 45 minut do trouby, předehřáté na 180 °C.
- 4Opranou a osušenou mátu a petrželovou nať nasekáme nadrobno. Sýr Pecorino a zbylý Parmezán smícháme s nasekanými bylinkami, dvěma stroužky rozsekaného česneku a praženými piniovými oříšky, osolíme, opepříme, rozmixujeme. Během mixování po kapkách přiléváme olivový olej.
- 5Jehněčí kolena vykostíme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme grilovat z obou stran na 5 - 10 minut, dokud nejsou propečená podle našich představ.
- 6Na nahřáté talíře položíme smetanové brambory, které poklademe jehněčím masem, nakrájeným na plátky. Na maso vložíme lžíci pesta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.