Grilovaný zeleninový špíz s kozím sýrem
30 min.
Ingredience
- Česnekový dip
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkySůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceOlej olivový
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkyCukr krupice
- 4lžíceSmetana zakysaná 15%
- 1lžíceMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si česnekový dip: Do misky dáme oloupaný utřený česnek se solí. Přidáme citrónovou šťávu, olivový olej, zakysanou smetanu a majonézu. Promícháme a popřípadě dochutíme solí, pepřem i cukrem. Potom omáčku zakryjeme a dáme vychladnout.
- 2Očistíme a omyjeme zeleninu a bylinky: Nové brambory, mladou cuketu, červenou cibuli, rajčata, česnek, čerstvé oregano, čerstvý rozmarýn a petrželku. Brambory (i se slupkou) a cuketu nakrájíme na plátky. Cibuli a rajčata nakrájíme na osminky, cibuli pak rozdělíme na plátky. Bylinky pokrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme kozí sýr pokrájený na kostky (2 x 2 cm), olivový olej, sůl, pepř, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, zeleninu a promícháme. Postupně vše střídavě napichujeme na špejle.
- 3Špízy poskládáme na grilovací pánev. Grilujeme přibližně 8-10 minut. Servírujeme horké s česnekovým dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.