Guláš na asijský způsob

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
51 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso z plecka omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky.
  • 2
    Oloupeme a omyjeme cibuli, česnek, mrkev, petržel, celer. Všechnu zeleninu pokrájíme na drobné kostičky. Celerovou a petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
  • 3
    V pánvi si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a smažíme dozlatova 3 -4 minuty. Pak přimícháme pokrájenou kořenovou zeleninu, směs promícháme a pod pokličkou dusíme 5-6 minut. Přidáme sterilovanou scezenou čočku, asijský vývar, sójovou omáčku a lžíci jablečného octa, lžíci medu, pepř, mletý hřebíček a dochutíme solí. Ochucený guláš za občasného míchání dusíme ještě 5 minut.
  • 4
    Guláš podáváme posypaný petrželovou a celerovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.