Guláš na asijský způsob
40 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 3kusyCibule červená
- 1kusPetržel kořen
- 2lžíceCeler řapíkatý
- 1lžícePetržel - nať
- 1decilitrOlej arašídový (podzemnicový)
- 1,5decilitryVývar asijský
- 2lžíceOcet jablečný
- 2lžíceMed včelí
- 1,5lžičkyPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 200gramůČočka sterilovaná
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceOmáčka sójová
- 3kusyČesnek
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžíceCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
51 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso z plecka omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky.
- 2Oloupeme a omyjeme cibuli, česnek, mrkev, petržel, celer. Všechnu zeleninu pokrájíme na drobné kostičky. Celerovou a petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
- 3V pánvi si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a smažíme dozlatova 3 -4 minuty. Pak přimícháme pokrájenou kořenovou zeleninu, směs promícháme a pod pokličkou dusíme 5-6 minut. Přidáme sterilovanou scezenou čočku, asijský vývar, sójovou omáčku a lžíci jablečného octa, lžíci medu, pepř, mletý hřebíček a dochutíme solí. Ochucený guláš za občasného míchání dusíme ještě 5 minut.
- 4Guláš podáváme posypaný petrželovou a celerovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.