Hesenský bramborový koláč s čerstvými bylinkami
50 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1kusCibule
- 1lžíceKerblík
- 1lžíceLibeček
- 1lžíceBrutnák
- 2lžíceMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPažitka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 80gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme brambory a nahrubo nastrouháme. Necháme je okapat na cedníku, vyloženém navlhčeným lněným ubrouskem. Poté vyklopíme do mísy. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, všechny bylinky opláchneme, otřepeme a lístky najemno posekáme. Do brambor vmícháme cibuli, bylinky, mléko, vejce, ochutíme solí a pepřem.
- 2V pánvi rozpálíme trochu sádla, z bramborové hmoty tvoříme placičky a opékáme. Hotové osušíme na papírové utěrce a uchováme teplé v troubě, zahřáté na 75C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.