Houbové karbanátky v žemli
44 min.
Ingredience
- 700gramůHouby čerstvé
- 5kusůCibule
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceEstragon
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaHořčice
- 220gramůStrouhanka
- 150gramůSalát ledový
- 1kusRajčata
- 200gramůOkurka salátová
- 6kusůŽemle tuková
- 50gramůMáslo bylinkové
- 8lžicOlej slunečnicový
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
40 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Směs lesních hub očistíme a omyjeme. Očištěnou lahůdkovou cibuli omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. V menší pánvi na másle cibuli osmažíme téměř dozlatova. Osmaženou cibuli rozdělíme na 2 části. Jednu část odložíme na oblohu, druhou více pokrájíme na menší kousky. Petrželkovou nať a čerstvý estragon omyjeme a pokrájíme nadrobno.
- 2Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s 0,5 lžící soli. Když se voda začne vařit, vložíme do ní všechny houby a 2 minuty je povaříme. Pak je scedíme a necháme okapat. Houby po chvíli umeleme do misky nahrubo na masovém strojku. Přebytečnou vodu slijeme. K houbám přidáme vejce, sůl podle chuti (až 0,5 lžíce), pepř, petrželku, estragon (pelyněk), česnek, 1/2 osmažené cibule, hořčici a vše dobře promícháme, pak přimícháme strouhanku a směs rozdělíme na 6 porcí. Z každé porce utvoříme karbanátek a necháme je v chladničce 20 minut odpočinout.
- 3Mezitím si omyjeme 6 listů (i více) ledového salátu a necháme ho okapat. Omyté rajče pokrájíme s čerstvou okurkou na 6 tenkých plátků.
- 4V pánvi si rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z obou stran do zlatohněda. Smažíme je přibližně 5-7 minut z každé strany.
- 5Žemle krátce ohřejeme (asi 1 minutu) v troubě nebo v toasteru, aby byly křupavé. Pak je překrojíme. Potřeme obě strany bylinkovým máslem, vložíme list salátu, plátek rajčete, karbanátek, plátek okurky a přiklopíme druhou stranou žemle.
- 6Podáváme je teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.