Houbové rizoto
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPetržel - nať
- 4lžíceOlej stolní
- 1lžičkaOregano sušené
- 300gramůRýže loupaná
- 20gramůRýže indiánská
- 50gramůHouby sušené
- 1kusPórek
- 1špetkaSůl
- 1kusBujón hovězí
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zalijeme houby vodou a povaříme je doměkka.
- 2Rýži propláchneme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži a opečeme. Vmícháme nakrájený česnek, pórek, houby a zalijeme 0.5l vody. Osolíme, opepříme, přidáme papriku, oregano a bujon.
- 3Promícháme, zakryjeme pokličkou a vaříme.
- 4Rizoto podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.