Hovězí bujón s bylinkami

20 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
415 mg
Cukr
67 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kerblík, kopřivové mladé listy, řeřichu, petrželku, libeček a šťovík omyjeme, vodu setřepeme a bylinky pokrájíme nadrobno. Šalotku očistíme a nakrájíme ji na drobné kostičky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo s olejem, na něm podusíme šalotku, přidáme bylinky, promícháme a dusíme společně asi 1 minutu. Poprášíme moukou a za stálého míchání přilijeme 1 litr hovězího bujónu. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu, dochutíme solí, muškátovým oříškem a bílým pepřem. Krátce, asi 2 minuty, povaříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.