Hovězí bujón s bylinkami
20 min.
Ingredience
- 1lžíceKerblík
- 1lžíceKopřiva
- 1lžíceŘeřicha
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceLibeček
- 1lžíceŠťovík
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžíceMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2špetkyPepř bílý
- 1kusBujón hovězí
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
415 mg
Cukr
67 mg
Postup přípravy
- 1Kerblík, kopřivové mladé listy, řeřichu, petrželku, libeček a šťovík omyjeme, vodu setřepeme a bylinky pokrájíme nadrobno. Šalotku očistíme a nakrájíme ji na drobné kostičky.
- 2V hrnci rozpustíme máslo s olejem, na něm podusíme šalotku, přidáme bylinky, promícháme a dusíme společně asi 1 minutu. Poprášíme moukou a za stálého míchání přilijeme 1 litr hovězího bujónu. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu, dochutíme solí, muškátovým oříškem a bílým pepřem. Krátce, asi 2 minuty, povaříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.