Hovězí hamburger s pečenými brambory
50 min.
Ingredience
- Hamburgry
- 200gramůHovězí pupek
- 200gramůHovězí maso přední
- 200gramůHovězí plec
- 30gramůSlanina vepřová
- 4lžíceStrouhanka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- Pečené brambory
- 700gramůBrambory
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř bílý
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
42 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
521 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme je na pečící plech, ochutíme je solí, kmínem a vložíme do předehřáté trouby. Budeme je péct nasucho dozlatova až zlatohněda přibližně 30 minut.
- 2Mezitím si omyjeme snítku petrželky a malý svazek pažitky. Bylinky pokrájíme a odložíme do misky. Přimícháme k nim utřený velký stroužek česneku.
- 3Než se brambory upečou, připravíme si hamburgry. Omyté hovězí maso ze 2-3 druhů a slaninu pomeleme do mísy, přidáme sůl, pepř a z masa vyvoříme 4 kulaté hamburgry, které obalíme ve strouhance. Trochu je ztlačíme do tvaru oválu a usmažíme do zlatohněda na rozehřátém olivovém oleji.
- 4Upečené brambory dáme do mísy, přidáme bylinky s česnekem, lžíci rozehřátého másla a brambory promícháme. Na talíře dáme pečené brambory, přidáme k nim hamburgry a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.