Hovězí kuličky s plněnými olivami

80 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
36 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme slupky. Česnek oloupeme, nasekáme nadrobno.
  • 2
    Přilijeme sklenici vody, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a koření. Dobře promícháme a dáme vařit.
  • 3
    Uvařenou omáčku promícháme s olivovým olejem, osolíme a opepříme dle chuti.
  • 4
    Maso smícháme se strouhankou, vejcem, solí, pepřem, dobře prohněteme.
  • 5
    Z masa vytvarujeme kuličky, každou z nich poté mírně zploštíme, dovnitř dáme plněnou olivu a opět vytvarujeme do koule.
  • 6
    Kuličky necháme 30 minut odležet v chladu.
  • 7
    Maso přendáme na vymazaný plech a pečeme při 180 °C cca 20 minut. V polovině pečení otočíme.
  • 8
    Pečené maso servírujeme na rajčatové omáčce, posypané čerstvou bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.