Hovězí maso dušené na víně se zeleninou
150 min.

Ingredience
- 1000gramůHovězí maso zadní
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůCibule
- 10gramůOregano čerstvé
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 100gramůCeler řapíkatý
- 80gramůMrkev kořen
- 2kusyHřebíček
- 1000mililitrůVíno červené
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 50gramůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme a ponecháme vcelku. Cibuli rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rozmarýn a oregano posekáme, řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, mrkev strouháme nahrubo.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme maso a ze všech stran osmažíme. Poté maso vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli, česnek, mrkev, celer, oregano, rozmarýn, hřebíčky a orestujeme. Přiložíme zpět maso, osolíme, opepříme, podlijeme kvalitním vínem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi 2 hodiny.
- 3Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, zbytek v hrnci rozmixujeme a maso přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.