Hovězí maso dušené na víně se zeleninou

150 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme a ponecháme vcelku. Cibuli rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rozmarýn a oregano posekáme, řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, mrkev strouháme nahrubo.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme maso a ze všech stran osmažíme. Poté maso vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli, česnek, mrkev, celer, oregano, rozmarýn, hřebíčky a orestujeme. Přiložíme zpět maso, osolíme, opepříme, podlijeme kvalitním vínem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi 2 hodiny.
  • 3
    Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, zbytek v hrnci rozmixujeme a maso přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.