Hovězí na víně
150 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyŠalotka
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyHřebíček
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,75litrVíno červené
- 2kusyCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v hrnci olej a osmahneme pokrájené maso ze všech stran do hněda, vyjmeme ho. Přidáme rozetřený česnek, pokrájené šalotky, bylinky, celer, mrkev, hřebíček a smažíme 5 minut. Na zeleninu položíme maso, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 120 minut, dokud není maso měkké. Vyndáme z hrnce, pokrájíme na plátky a udržujeme teplé.
- 2Obsah hrnce rozmixujeme, je-li třeba, přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
- 3Plátky masa podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.