Hovězí pečeně s kerblíkem
185 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 1000gramůHovězí maso zadní
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 40gramůStrouhanka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyMajoránka
- 2špetkyKmín drcený
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 120gramůKerblík
- 1lžíceHořčice
- 2špetkyZázvor mletý
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
22 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na porce, každou porci pokapeme citronovou šťávou a potřeme okořeněným máslem, do kterého jsme přidali utřený česnek, sůl a pepř. Maso dáme na hodinu do lednice uležet.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme. Přendáme do pekáčku i s výpekem, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme vodou a dáme péct. Pečeme 40 minut při střední teplotě. Nyní přidáme nahrubo pokrájený kerblík, okořeníme kmínem, zázvorem, mletou paprikou a majoránkou. Přidáme ještě lžíci hořčice, trochu podlijeme a pečeme dalších 40 minut.
- 3Maso vyndáme z pekáčku a položíme na talíře. Šťávu v pekáčku zahustíme strouhankou a ještě pár minut povaříme. Hustotu šťávy upravujeme vodou. Omáčkou přelijeme porce masa a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.