Hovězí pečeně s kerblíkem

185 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
22 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na porce, každou porci pokapeme citronovou šťávou a potřeme okořeněným máslem, do kterého jsme přidali utřený česnek, sůl a pepř. Maso dáme na hodinu do lednice uležet.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme. Přendáme do pekáčku i s výpekem, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme vodou a dáme péct. Pečeme 40 minut při střední teplotě. Nyní přidáme nahrubo pokrájený kerblík, okořeníme kmínem, zázvorem, mletou paprikou a majoránkou. Přidáme ještě lžíci hořčice, trochu podlijeme a pečeme dalších 40 minut.
  • 3
    Maso vyndáme z pekáčku a položíme na talíře. Šťávu v pekáčku zahustíme strouhankou a ještě pár minut povaříme. Hustotu šťávy upravujeme vodou. Omáčkou přelijeme porce masa a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.