Hovězí plátky s gorgonzolovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusCuketa
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 2kusyTymián čerstvý
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 1lžíceOlej olivový
- 5špetekSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 0,13litrVíno bílé
- 640gramůHovězí libové
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Papriky rozpůlíme, odstraníme masitá žebra a semena, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Svazky šalvěje a tymiánu opláchneme a dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a jemně nakrájíme. Troubu předehřejeme na 50stupňů.
- 2Hovězí plátky osušíme a jemně naklepeme a osolíme. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky. Svazek petrželky opláchneme, dosucha otřepeme a jemně nasekáme, silnější konce stonků odstraníme. Rozpálíme olej v pánvi a prudce na něm po obou stranách (vždy 1minutu) opečeme hovězí plátky. Maso vyndáme a dáme do teplé trouby.
- 3Do pánve vsypeme připravenou zeleninu a za stálého míchání jí krátce opečeme, zalijeme vínem a necháme 2-3minuty vařit. Vmícháme gorgonzolu, snížíme teplotu a mícháme, dokud se sýr neroztaví. Omáčku dochutíme špetkou solí, pepře a sladkou mletou paprikou. Do omáčky vložíme hovězí plátky, a když se dostatečně prohřejí, vyndáme je z pánve, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.