Hovězí plátky s paprikou a bylinkovou omáčkou
26 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyRajčata
- 1stroužekČesnek
- 1kusFeferony
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePažitka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOcet vinný
- 200gramůRýže dušená
- 800gramůHovězí maso zadní
- 6lžicOlej olivový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
22 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme cukr, sůl, pepř, ocet a olivový olej. Vmícháme nasekané bylinky, očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, omytá, na kousky nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou feferonku.
- 2Omyté maso nakrájíme na plátky a na rostlinném oleji je opékáme po každé straně asi 3 minuty. Potom maso osolíme a opepříme.
- 3Hovězí plátky rozdělíme na talíře s omáčkou a dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.