Hovězí polévka s žebrem, zeleninou a knedlíčky

125 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
41 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vložíme hovězí maso s kostí, posekané morkové kosti, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a zvolna vaříme hodinu a půl. Přidáme rozkrojené cibule, na kostičky nakrájené brambory, mrkev, celer, petržel a vaříme ještě 15 minut.
  • 2
    Vývar scedíme, vyvaříme na polovinu, aby byl silnější, maso obereme od kosti, nakrájíme na kostky, morek z kostí vložíme do misky, přisypeme housku nakrájenou na kostičky, sůl, mletý pepř, muškát, posekanou pažitku, přidáme vejce, vypracujeme těstíčko, které podle potřeby zahustíme strouhankou. Z těsta tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme rovnou do vývaru.
  • 3
    Do talířů vložíme zeleninu, maso a zalijeme vývarem s knedlíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.