Hovězí polévka s žebrem, zeleninou a knedlíčky
125 min.
Ingredience
- 1gramBobkový list
- 5gramůPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 200gramůCibule
- 400gramůBrambory
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 8gramůPažitka
- 30gramůŽemle tuková
- 40gramůStrouhanka
- 100gramůKosti hovězí morkové
- 800gramůHovězí maso přední
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
41 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme hovězí maso s kostí, posekané morkové kosti, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a zvolna vaříme hodinu a půl. Přidáme rozkrojené cibule, na kostičky nakrájené brambory, mrkev, celer, petržel a vaříme ještě 15 minut.
- 2Vývar scedíme, vyvaříme na polovinu, aby byl silnější, maso obereme od kosti, nakrájíme na kostky, morek z kostí vložíme do misky, přisypeme housku nakrájenou na kostičky, sůl, mletý pepř, muškát, posekanou pažitku, přidáme vejce, vypracujeme těstíčko, které podle potřeby zahustíme strouhankou. Z těsta tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme rovnou do vývaru.
- 3Do talířů vložíme zeleninu, maso a zalijeme vývarem s knedlíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.