Hovězí řízečky s ovocem
65 min.
Ingredience
- 400gramůMeruňky sušené
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžíceBalsamico ocet
- 250mililitrůVíno portské
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 100gramůPerník
- 2kusyMandarinky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 1kusPažitka
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 350gramůHovězí maso zadní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
21 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
10 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1Sušené meruňky nakrájíme na kostičky. Chilli papričku očistíme, zbavíme semen a najemno nasekáme. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme meruňky a za stálého míchání glazujeme.
- 2Přidáme balsamico, portské víno, chilli a rozmarýn. Do směsi rozdrobíme perník a asi 5 minut povaříme, nakonec přimícháme pokrájené dílky mandarinek. Osolíme a opepříme.
- 3Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Osolíme a opepříme. Do jedné misky nasypeme hladkou mouku, do další rozšleháme vajíčka a do třetí nasypeme strouhanku promíchanou s najemno nasekanou pažitkou. Řízečky postupně obalíme v mouce, vajíčku a strouhance.
- 4Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízečky na něm smažíme.
- 5Servírujeme na připravené talíře a podáváme s ovocnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.