Hovězí salát s bramborami
110 min.
Ingredience
- dresing
- 500gramůHovězí maso přední
- 5kusůBrambory
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžícePetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůKapary
- 4lžíceCeler - nať
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Přední hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme vařit. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě v druhém hrnci. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Nať petržele a celeru omyjeme, necháme odkapat, pak nadrobno pokrájíme.
- 3Měkké uvařené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme pokrájené brambory, vajíčka, posekané kapary s petrželovou a celerovou natí. Osolíme, opepříme podle chuti a promícháme.
- 4Připravíme dresing: v misce důkladně vymícháme olej s hořčicí, octem, solí a pepřem.
- 5Tímto dresingem přelijeme hovězí salát,
- 6promícháme, necháme několik hodin v chladu uležet, až potom servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.