Hovězí steak v omáčce z pepře
60 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 4kusyPepř černý celý
- 20gramůLibeček
- 20gramůPetržel - nať
- 20gramůTymián čerstvý
- 4lžíceOlej olivový
- Na omáčku z pepře
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 3lžíceHořčice estragonová
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
- 50gramůMáslo čerstvé
- Na přílohu ze zeleniny
- 2kusyMrkev kořen
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 200gramůKapusta růžičková
- 1kusLilek
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 4krajíceChléb toastový
- 0,5kusCuketa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
37 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Připravíme maso. Naklepeme ho pěstí, zasypeme pepřem drceným nahrubo. Potřeme olejem a přidáme libeček, tymián a petrželovou nať. Uložíme do chladničky, kde necháme hodinu marinovat.
- 2Zeleninu, tedy mrkev, fazolky, růžičkovou kapustu, lilek, polovinu cukety, zelenou a červenou papriku rozkrájíme na menší kousky. Vložíme na plech a v troubě upečeme. Jakmile je zelenina skoro dopečená, vložíme k ní máslo, nasekaný česnek a bylinky a posolíme.
- 3Do kastrolu vložíme máslo a necháme rozpustit. Přidáme k němu zelený pepř, plnotučnou i estragonovou hořčici a smetanu. K rozmixování omáčky dohladka použijeme tyčový mixér.
- 4Vyndáme marinované maso z chladničky a počkáme, dokud se neprohřeje na pokojovou teplotu. Pak ho na oleji prudce opečeme. Odložíme z plotny a počkáme, dokud nezchladne a šťávy se nesmísí. Pak ho posolíme a přelijeme omáčkou. Podáváme s opečenou zeleninovou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.