Hovězí svíčková pečeně na Madeiře
135 min.
Ingredience
- 50gramůAnglická slanina
- 2kusyŠalotka
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 5lžicOcet vinný červený
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžícePažitka
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750mililitrůVíno madeira
- 1,3kilogramyHovězí svíčková
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme, nožem uděláme do masa zářezy a zasuneme do nich kousky anglické slaniny. Maso vložíme do mísy.
- 2V misce promícháme madeiru, najemno nakrájenou šalotku, nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, vinný ocet, třtinový cukr, najemno nasekanou pažitku, rozmarýn, šalvěj, sůl, pepř. Připravenou marinádou přelijeme maso v míse a uložíme do chladničky, kde ho necháme přes noc marinovat.
- 3V pekáči rozpálíme olej, vložíme do něj maso a ze všech stran ho opečeme. Pak maso vyjmeme a do pekáče vložíme zeleninu a orestujeme ji.
- 4Na opečenou zeleninu položíme opečené maso, přilijeme polovinu marinády, vložíme do trouby a pečeme asi 100 minut. Během pečení maso podléváme marinádou.
- 5Po upečení maso nakrájíme na plátky, klademe na talíře a přelijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.