Hovězí svíčková pečeně na Madeiře

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme, nožem uděláme do masa zářezy a zasuneme do nich kousky anglické slaniny. Maso vložíme do mísy.
  • 2
    V misce promícháme madeiru, najemno nakrájenou šalotku, nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, vinný ocet, třtinový cukr, najemno nasekanou pažitku, rozmarýn, šalvěj, sůl, pepř. Připravenou marinádou přelijeme maso v míse a uložíme do chladničky, kde ho necháme přes noc marinovat.
  • 3
    V pekáči rozpálíme olej, vložíme do něj maso a ze všech stran ho opečeme. Pak maso vyjmeme a do pekáče vložíme zeleninu a orestujeme ji.
  • 4
    Na opečenou zeleninu položíme opečené maso, přilijeme polovinu marinády, vložíme do trouby a pečeme asi 100 minut. Během pečení maso podléváme marinádou.
  • 5
    Po upečení maso nakrájíme na plátky, klademe na talíře a přelijeme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.