Hovězí závitky s bylinkami na špejli

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
881 mg
Cukr
786 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špalíček hovězího zadního masa omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj 12 kusů hodně tenkých plátků. Každý plátek z obou stran posypeme čerstvě pomletým pepřem a solí.
  • 2
    Připravíme si náplň: omyté snítky bylinek (petrželka, bazalka, šalvěj) posekáme nadrobno. Očištěné stroužky česneku prolisujeme do misky. K česneku přidáme bylinky, nastrouhaný sýr, olej, směs dobře promícháme. Každý plátek masa potřeme bylinkovou směsí, položíme plátek anglické slaniny a maso stočíme do závitků. Vezmeme 4 špejle a na každou napíchneme 4 kusy závitků. Pak je obalíme ve strouhance.
  • 3
    Ve větší pánvi si rozehřejeme olej, na něm osmažíme závitky z každé strany dozlatova.
  • 4
    Osmažené závitky podáváme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.