Hovězí závitky s bylinkami na špejli
45 min.
Ingredience
- 700plátkůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Náplň
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 2lžíceBazalka
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 2stroužkyČesnek
- 6lžicStrouhanka
- 100gramůSýr Provolone
- 3lžičkyOlej olivový extra panenský
- 12plátkůAnglická slanina
- Na smažení
- Příloha
- 4kusyPečivo pšeničné jemné máslové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
881 mg
Cukr
786 mg
Postup přípravy
- 1Špalíček hovězího zadního masa omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj 12 kusů hodně tenkých plátků. Každý plátek z obou stran posypeme čerstvě pomletým pepřem a solí.
- 2Připravíme si náplň: omyté snítky bylinek (petrželka, bazalka, šalvěj) posekáme nadrobno. Očištěné stroužky česneku prolisujeme do misky. K česneku přidáme bylinky, nastrouhaný sýr, olej, směs dobře promícháme. Každý plátek masa potřeme bylinkovou směsí, položíme plátek anglické slaniny a maso stočíme do závitků. Vezmeme 4 špejle a na každou napíchneme 4 kusy závitků. Pak je obalíme ve strouhance.
- 3Ve větší pánvi si rozehřejeme olej, na něm osmažíme závitky z každé strany dozlatova.
- 4Osmažené závitky podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.