Hruškový salát s kuřecím masem
30 min.
Ingredience
- 250gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyHrušky
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceVíno bílé
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule červená
- 20kusůOlivy černé
- 1lžíceTuk
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
81 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
26 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku dozlatova. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.
- 2Z citronové šťávy, nasekaných bylinek, oloupané, nadrobno nakrájené cibule, soli, cukru, tabasca, vína a oleje umícháme zálivku.
- 3Opečené maso nakrájíme na kousky. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Spolu s vypeckovanými olivami je přimícháme k masu, salát přelijeme zálivkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.