Hrušky se zeleninou na kari

45 min.
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté zralé hrušky rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a oloupeme je.
  • 2
    Cibuli zbavenou slupek s česnekem drobně pokrájíme. Očistíme a omyjeme baby karotku, květák, brokolici a růžičkovou kapustu. Květák s brokolicí rozdělíme na růžičky, větší růžičkovou kapustu rozkrájíme na poloviny. Petrželovou nať omyjeme, pokrájíme na drobno.
  • 3
    V hrnci si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli s česnekem do růžova. Přidáme na kostičky pokrájené hrušky a společně, za častého míchání, smažíme do zlatova. Pokud by se hrušky přichycovaly ke dnu, přilijeme 0,5 dl vody, potom přimícháme rajčatový protlak s kari a vše smažíme asi 1-2 minuty. Přidáme baby karotku, zeleninový bujon, promícháme a dusíme 5 minut. Následně vložíme ostatní zeleninu, sůl, citronový pepř, pod poklicí dusíme asi 10-15 minut do měkka.
  • 4
    Když je zelenina měkká přimícháme petrželku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.