Hrušky se zeleninou na kari
45 min.
Ingredience
- 2kusyHrušky
- 2kusyCibule
- 5kusůČesnek
- 220gramůKarotka
- 100gramůKvěták
- 200gramůBrokolice
- 120gramůKapusta růžičková
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5decilitrVoda pitná
- 2lžíceKari koření
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 3lžíceOlej sezamový
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté zralé hrušky rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a oloupeme je.
- 2Cibuli zbavenou slupek s česnekem drobně pokrájíme. Očistíme a omyjeme baby karotku, květák, brokolici a růžičkovou kapustu. Květák s brokolicí rozdělíme na růžičky, větší růžičkovou kapustu rozkrájíme na poloviny. Petrželovou nať omyjeme, pokrájíme na drobno.
- 3V hrnci si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli s česnekem do růžova. Přidáme na kostičky pokrájené hrušky a společně, za častého míchání, smažíme do zlatova. Pokud by se hrušky přichycovaly ke dnu, přilijeme 0,5 dl vody, potom přimícháme rajčatový protlak s kari a vše smažíme asi 1-2 minuty. Přidáme baby karotku, zeleninový bujon, promícháme a dusíme 5 minut. Následně vložíme ostatní zeleninu, sůl, citronový pepř, pod poklicí dusíme asi 10-15 minut do měkka.
- 4Když je zelenina měkká přimícháme petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.