Humři plnění bylinkami

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vnitřní straně rozstřihneme nůžkami humří krunýř. Opatrně ho oddělíme od masa, aby nepraskl. Na hřbetní straně humry podélně nařízneme do hloubky asi 2 centimetry. Z vnitřností vyjmeme černé střevo, humry omyjeme vodou a vysušíme.
  • 2
    Limetku opláchneme, osušíme a ostrouháme z ní kůru. Šťávu z limetky vymačkáme a jednou lžicí šťávy pokapeme humry.
  • 3
    Česnek zbavíme slupky, 2 stroužky česneku prolisujeme a promícháme s máslem. V misce smícháme strouhanku s polovinou čajové lžičky soli, přidáme špetku černého pepře, bylinky a špetku cayenského pepře.
  • 4
    Česnekové máslo natřeme na humry. Korýše potom obalíme ve strouhance smíchané s bylinkami a vložíme je zpátky do jejich krunýřů. Na napařovací vložku naskládáme humry a marinujeme.
  • 5
    Omytou chilli papričku rozřízneme a odstraníme z ní semena a posekáme na drobné kousky. Do misky vlijeme sójovou omáčku, zázvor, nasekanou chilli papričku, vlijeme sezamový olej a vsypeme cukr. Mícháme, dokud se v ingrediencích nerozpustí cukr. Nakonec ještě prolisujeme zbylý stroužek česneku a přidáme k ostatním ingrediencím.
  • 6
    Do woku vlijeme 500 ml vody, přidáme limetkovou šťávu společně s ostrouhanou kůrou. Dovnitř woku umístíme napařovací vložku s humry a zakryjeme poklicí. Po dobu 30 minut humry napařujeme. Naservírujeme na talíře a přelijeme sójovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.