Humrový salát s avokádem
55 min.
Ingredience
- Zálivka
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1špetkaCukr krupice
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 600gramůHumr
- 1kusAvokádo
- 1lžíceCitronová šťáva
- 230gramůFazolové lusky zelené
- 4kusyCibulka jarní
- 2lžíceKerblík
- 1špetkaSůl
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Podélně rozpůlíme humry, odstraníme tmavou intestinální žílu, žaludek, všechny šedé vnitřnosti a vyjmeme maso. Rozlomíme klepeta a vybereme z nich pokud možno v jednom kuse maso, nahrubo ho nakrájíme a na chvilku odložíme.
- 2Podélně rozpůlíme avokádo, vyndáme pecku, každou polovinu ještě rozpůlíme, oloupeme, dužinu pokrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a přidáme k masu.
- 3Fazolky vložíme do mírně osolené vroucí vody, povaříme 3 minuty, prudce ochladíme pod tekoucí vodou, necháme zcela vychladnout, přepůlíme a vmícháme do směsi avokáda s humrem.
- 4Smícháme hořčici, česnek, ocet a cukr, podle chuti dosolíme a opepříme, následně postupně všleháváme olej, dokud hmota mírně nezhoustne.
- 5Do směsi s humrem opatrně přimícháme kerblík, pažitku a jarní cibulku, přelijeme zálivkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.