Humrový salát s avokádem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podélně rozpůlíme humry, odstraníme tmavou intestinální žílu, žaludek, všechny šedé vnitřnosti a vyjmeme maso. Rozlomíme klepeta a vybereme z nich pokud možno v jednom kuse maso, nahrubo ho nakrájíme a na chvilku odložíme.
  • 2
    Podélně rozpůlíme avokádo, vyndáme pecku, každou polovinu ještě rozpůlíme, oloupeme, dužinu pokrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a přidáme k masu.
  • 3
    Fazolky vložíme do mírně osolené vroucí vody, povaříme 3 minuty, prudce ochladíme pod tekoucí vodou, necháme zcela vychladnout, přepůlíme a vmícháme do směsi avokáda s humrem.
  • 4
    Smícháme hořčici, česnek, ocet a cukr, podle chuti dosolíme a opepříme, následně postupně všleháváme olej, dokud hmota mírně nezhoustne.
  • 5
    Do směsi s humrem opatrně přimícháme kerblík, pažitku a jarní cibulku, přelijeme zálivkou a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.