Italská bramborová polévka
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory
- 1kusCeler řapíkatý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 300gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1litrVývar drůbeží
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžícePažitka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Celer omyjeme a nakrájíme na proužky.
- 2V hrnci rozpálíme olivový olej, česnek, cibuli a brambory na něm osmažíme asi 5 minut. Přidáme celer a šalvěj a osmahneme dalších 5 minut. Potom vše zalijeme vývarem a polévku povaříme 20 minut.
- 3Rajčata nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou. Poté rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. Do polévky přidáme rajčata a povaříme ještě 5 minut. Polévku posypeme pažitkou a nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.