Italská bramborová polévka

60 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Celer omyjeme a nakrájíme na proužky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olivový olej, česnek, cibuli a brambory na něm osmažíme asi 5 minut. Přidáme celer a šalvěj a osmahneme dalších 5 minut. Potom vše zalijeme vývarem a polévku povaříme 20 minut.
  • 3
    Rajčata nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou. Poté rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. Do polévky přidáme rajčata a povaříme ještě 5 minut. Polévku posypeme pažitkou a nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.