Italská rajčatová polévka
400 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůAnglická slanina
- 2kusyCibule
- 2kusyČesnek
- 3kusyMrkev kořen
- 200gramůCeler řapíkatý
- 220gramůFazole
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 350gramůBrambory
- 180gramůTěstoviny konzumní
- 180gramůFazolové lusky zelené
- 120gramůHrášek
- 220gramůKlobása uzená
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1plátekSýr Parmezán
- Vývar hovězí [42661]
- 4kusyBobkový list
- 200gramůCeler řapíkatý
- 2kusyCibule
- 650gramůHovězí výřez
- 4kusyHřebíček
- 1kilogramKosti hovězí morkové
- 1hrstPetržel - nať
- 2,8litryVoda pitná
- 8kusůPepř černý celý
- 40gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1872 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
156 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce dáme ohřát olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kolečka nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek.
- 2Necháme opékat na mírném ohni asi 5 minut, občas promícháme. Poté přidáme na menší kousky nakrájenou mrkev a řapíky celeru,opékáme přibližně 5 minut do změknutí. Pak přidáme fazole, které jsme si předem namočili, a nakrájená rajčata spolu se šťávou z konzervy. Nyní použijeme hovězí vývar, který jsme již připravili. Nalijeme ho do směsi a uvedeme do varu. Takto vaříme na mírném ohni a za občasného míchání asi hodinu.
- 3Poté přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme dalších 15 minut. Přidáme nakrájené fazolové lusky, hrášek, těstoviny, nadrobno nakrájenou klobásu a petrželku. Necháme takto vařit doměkka. Nakonec dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat ozdobené nastrouhaným parmezánem.
- 5Vývar hovězí [42661]:
- 6Do hrnce dáme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Pak rozpůlíme cibule a do každé půlky vmáčkneme jeden hřebíček. Takto připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce a na mírném ohni vaříme přibližně 3 a půl hodiny. Vyndáme maso a vaříme další hodinu. Vývar přecedíme a můžeme jej hned použít nebo zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.