Italské těstoviny s hlívou ústřičnou
55 min.
Ingredience
- 200gramůHlíva ústřičná
- 150gramůMangold
- 8kusůOlivy černé
- 10kusůRajčata
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 0,5lžíceBazalka
- 3stroužkyČesnek
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůSýr Lučina - termizovaný
- 2,5litryVoda pitná
- 2,5lžičkySůl
- 350gramůTěstoviny Pappardelle
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryBujón zeleninový
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
938 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
55 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hlívu ústřičnou dobře očistíme, omyjeme, tvrdší spodní část odkrojíme a hlívu pokrájíme na plátky široké 2 cm. Omyjeme mladé mangoldové listy, potrháme je a necháme odkapat. Nakládané černé olivy scedíme. Cherry rajčata červená i žlutá omyjeme a rozkrájíme je na poloviny.
- 2Bylinky: oregano a bazalku omyjeme a lístky pokrájíme na nudličky. Česnek posekáme nadrobno.
- 3V misce vyšleháme smetanu s měkkým termizovaným sýrem.
- 4Ve větším hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody s 1-2 lžičkami soli, ve které uvaříme podle návodu italské široké nudle tzv. Pappardelle. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, vrátíme zpět do hrnce, pokapeme 1 lžící olivového oleje, zakryjeme a uchováme v teple.
- 5Ve velké pánvi rozpálíme olej s máslem, na kterém restujeme hlívu dozlatova přibližně 2-3 minuty. Osolíme ji, opepříme, přidáme k ní posekaný česnek a restujeme další minutu. Pak přidáme rajčata, která krátce smažíme s hlívou, přidáme potrhaný mangold a pod poklicí dusíme 4-6 minut.
- 6V rendlíku přivedeme k varu zeleninový bujon, do kterého za stálého míchání přilijeme připravenou smetanu. Vaříme ji při mírné teplotě asi 2-3 minuty, přimícháme bylinky, podle chuti sůl, špetku zázvoru a krátce povaříme.
- 7Omáčku s houbami smícháme s těstovinami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.