Italské těstoviny s hlívou ústřičnou

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
938 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
55 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlívu ústřičnou dobře očistíme, omyjeme, tvrdší spodní část odkrojíme a hlívu pokrájíme na plátky široké 2 cm. Omyjeme mladé mangoldové listy, potrháme je a necháme odkapat. Nakládané černé olivy scedíme. Cherry rajčata červená i žlutá omyjeme a rozkrájíme je na poloviny.
  • 2
    Bylinky: oregano a bazalku omyjeme a lístky pokrájíme na nudličky. Česnek posekáme nadrobno.
  • 3
    V misce vyšleháme smetanu s měkkým termizovaným sýrem.
  • 4
    Ve větším hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody s 1-2 lžičkami soli, ve které uvaříme podle návodu italské široké nudle tzv. Pappardelle. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, vrátíme zpět do hrnce, pokapeme 1 lžící olivového oleje, zakryjeme a uchováme v teple.
  • 5
    Ve velké pánvi rozpálíme olej s máslem, na kterém restujeme hlívu dozlatova přibližně 2-3 minuty. Osolíme ji, opepříme, přidáme k ní posekaný česnek a restujeme další minutu. Pak přidáme rajčata, která krátce smažíme s hlívou, přidáme potrhaný mangold a pod poklicí dusíme 4-6 minut.
  • 6
    V rendlíku přivedeme k varu zeleninový bujon, do kterého za stálého míchání přilijeme připravenou smetanu. Vaříme ji při mírné teplotě asi 2-3 minuty, přimícháme bylinky, podle chuti sůl, špetku zázvoru a krátce povaříme.
  • 7
    Omáčku s houbami smícháme s těstovinami a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.