Italský salát s fazolovými lusky, rajčaty a olivami
20 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 3kusyRajčata
- 8kusůOlivy černé
- 6kusůŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceOlej olivový
- 3lžíceCitronová šťáva
- 500gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zelené fazolové lusky zbavíme špiček, překrojíme a ve vodě je uvaříme doměkka. Uvařené lusky vyjmeme drátěnou naběračkou, v cedníku propláchneme studenou vodou a vložíme do salátové mísy. Vodu z fazolek uvedeme znovu do varu a ponoříme do ní na 1 minutu velká rajčata, která oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k fazolovým luskům do salátové mísy. Do mísy dále přidáme černé vypeckované a na půlky překrojené černé olivy a nadrobno nakrájenou šalotku.
- 2Dále připravíme nálev. Prolisujeme stroužek česneku, umeleme pepř a najemno posekáme čerstvou pažitku, petržel, tymián a rozmarýn. V misce dobře metličkou prošleháme olivový olej s citrónovou šťávou a s česnekem, přidáme nasekanou pažitku, petržel, tymián a rozmarýn.
- 3Hotový nálev nalijeme na salát, podle chuti opepříme, vše spolu dobře promícháme a rozdělíme na malé servírovací misky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.