Italský salát s fazolovými lusky, rajčaty a olivami

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelené fazolové lusky zbavíme špiček, překrojíme a ve vodě je uvaříme doměkka. Uvařené lusky vyjmeme drátěnou naběračkou, v cedníku propláchneme studenou vodou a vložíme do salátové mísy. Vodu z fazolek uvedeme znovu do varu a ponoříme do ní na 1 minutu velká rajčata, která oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k fazolovým luskům do salátové mísy. Do mísy dále přidáme černé vypeckované a na půlky překrojené černé olivy a nadrobno nakrájenou šalotku.
  • 2
    Dále připravíme nálev. Prolisujeme stroužek česneku, umeleme pepř a najemno posekáme čerstvou pažitku, petržel, tymián a rozmarýn. V misce dobře metličkou prošleháme olivový olej s citrónovou šťávou a s česnekem, přidáme nasekanou pažitku, petržel, tymián a rozmarýn.
  • 3
    Hotový nálev nalijeme na salát, podle chuti opepříme, vše spolu dobře promícháme a rozdělíme na malé servírovací misky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.