Jáhlové knedlíčky na rajčatech

55 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vývaru vsypeme jáhly a vaříme je zvolna pod pokličkou asi 20 minut. Očištěný pórek nakrájíme na kousky, polovinu omytých rajčat nakrájíme na špalíčky a zbylé nakrájíme na plátky. V pánvi na rozehřátém másle krátce osmahneme pórek a vyjmeme. Do pánve vložíme osolené a opepřené špalíčky rajčat a podusíme asi 10 minut. Polovinu nasekané petrželky a pažitky smícháme s lučinou a vejci. Přidáme vařené jáhly a promícháme, osolíme, opepříme a ochutíme karí kořením. Ze směsi tvarujeme asi 20 knedlíčků, které opečeme v horkém oleji po všech stranách dozlatova. Plátky rajčat, pórek a zbylé bylinky přimícháme do rajčatové omáčky a krátce zahřejeme. Jáhlové knedlíčky vložíme do omáčky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.