Jambalaya s garnáty
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 200gramůAnglická slanina
- 1kusPaprika zelená
- 1kusCeler řapíkatý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 600mililitrůVývar rybí
- 300gramůRýže loupaná
- 250gramůGarnát obecný
- 1stroužekČesnek
- 1kusPažitka
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaTabasco
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
26 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na pánvi. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Celer také omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Cibuli a česnek přidáme ke slanině a dusíme, dokud cibule trochu nezhnědne. Potom přidáme papriku a celer, za stálého míchání dusíme 3 minuty.
- 3Osolíme, opepříme, přidáme tymián a bobkové listy, ochutíme worcesterskou omáčkou a tabascem. Přimícháme rajčatový protlak a rybí vývar a necháme projít varem. Potom přidáme rýži a pod pokličkou dusíme 25 minut, dokud se tekutina nevyvaří.
- 4Nakonec přidáme garnáty a pažitku, celý pokrm ještě ohřejeme. Bobkové listy před podáváním vyjmeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.