Jambalaya s krůtím masem
70 min.
Ingredience
- 150gramůŠunka parmská
- 4kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 8kusůRajčata
- 1kusCeler řapíkatý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaKerblík
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 300gramůRýže dlouhozrnná
- 1kusPažitka
- 400gramůKrůtí prsa
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaTabasco
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
12 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Parmskou šunku nakrájíme na kostičky. Šalotku a česnek očistíme, oloupeme a najemno nakrájíme. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na poloviny.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a šalotku, česnek a parmskou šunku na něm osmahneme, přidáme nudličky krůtího masa a zprudka osmažíme. Přidáme celer a 5 minut dusíme. Osolíme, opepříme, přidáme kerblík a bobkový list, přilijeme worcester, tabasco, rajčatový protlak, drůbeží vývar, necháme projít varem a přidáme rýži. Zakryjeme pokličkou a dusíme 20 minut.
- 3Po 20 minutách přidáme rajčátka, najemno nasekanou pažitku a dusíme ještě 5 minut.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.