Jambalaya s krůtím masem

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
12 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Parmskou šunku nakrájíme na kostičky. Šalotku a česnek očistíme, oloupeme a najemno nakrájíme. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na poloviny.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a šalotku, česnek a parmskou šunku na něm osmahneme, přidáme nudličky krůtího masa a zprudka osmažíme. Přidáme celer a 5 minut dusíme. Osolíme, opepříme, přidáme kerblík a bobkový list, přilijeme worcester, tabasco, rajčatový protlak, drůbeží vývar, necháme projít varem a přidáme rýži. Zakryjeme pokličkou a dusíme 20 minut.
  • 3
    Po 20 minutách přidáme rajčátka, najemno nasekanou pažitku a dusíme ještě 5 minut.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.