Janovské rizoto
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůKuře
- 2decilitryVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaOregano sušené
- 300gramůRýže loupaná
- 6lžicSýr Parmezán
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaŠafrán
- 2kusyMrkev kořen
- 0,25kusCeler bulvový
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu spolu s omytým, na kousky nakrájeným kuřecím masem osmahneme na másle. Osolíme, přidáme koření a zalijeme vínem. Vše dusíme téměř doměkka.
- 2Potom přidáme rýži, zalijeme vývarem a dusíme asi 15 minut.
- 3Nakonec pokrm promícháme s nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem a podle chuti přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.